SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Oroszországban is elérhető az Apple Pay

Dátum: 2016-10-06 11:49:14   |  nagyvilág
Szerző: doga
A fizetési szolgáltatás ezzel a harmadik európai államban jelent meg.

Franciaország és Svájc után Oroszországban is elérhetővé vált az Apple Pay. Ezzel európai viszonylatban a harmadik, globális viszonylatban pedig a tizedik államban vezették be a platformot. Eleinte a szolgáltatást kizárólag a Sberbank azon ügyfelei használhatják, akik rendelkeznek valamilyen MasterCard kártyával. Ahhoz, hogy valaki az üzletekben fizethessen, először fel kell töltenie a hitelkártya-információit a készülékére és az adatokat meg kell adnia egy NFC-terminál számára. iPad használata esetén - az NFC-funkció hiányában - a rendszer csak az alkalmazásokon belüli vásárlásokra alkalmas.

Az Apple Pay partnerei elsősorban a különböző műszaki és elektronikai piacok és áruházak, ezek között van az ATAK, a Auchan, az Azbuka Vkusa, a bp, a Magnit, a Media Markt, az M.Video, a TsUM és a ReStore nevű Apple-viszonteladó. Emellett a Burger Kingben és az Eldorado elektronikai áruházlánc üzleteiben lehet használni az Apple Pay-t. A szolgáltatás alkalmazásokon és a honlapokon keresztül is elérhető.

Az Apple megoldása jelenleg az iPhone SE és az iPhone 6-os szériától kezdődő okostelefonokkal, valamint az Apple Watch okosórával működik együtt. Alexander Torbakov, a Sberbank igazgatótanácsának elnökhelyettese azt hangsúlyozta, hogy a fizetési platform hozzájárulhat az érintés nélküli fizetés népszerűsítéséhez és elterjesztéséhez mind Oroszországban, mind globális viszonylatban.

A rendszer először Svájcban vált hozzáférhetővé, ott többek között az Aldi, a C&A, a Lidl és a Spar támogatja, majd Franciaországban is aktiválták. Franciaországban az Apple Pay a MasterCard és a Visa hitelkártyáival együtt is használható, és jelenleg négy bank támogatja az alkalmazását, míg további két pénzintézet, a Boon és az Orange később csatlakozott a támogatók táborához. Utóbbiak tagja még a Banque Populaire, a Caisse d'Epargne, a Carrefour, a Carrefour Banque, a Ticket Restaurant, a Bocage, a Cojean, az Éram, a Fnac, a Pret A Manger, a Simply Market és a Total.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Apple Pay Apple iPhone 

Hozzászólások

comments powered by Disqus