SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Pályára állt az Astra 2G

Dátum: 2014-12-29 18:14:35   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az SES legújabb műholdja, az Astra 2G sikeresen pályára állt december 29-re virradó éjszaka. A műhold a keleti 28,2/28,5 fokos pozícióból fogja ellátni Európát, a Közel-Keletet és Afrikát szélessávú internetes, valamint rádió- és televízió-szolgáltatásokkal.

Az SES legújabb műholdját, az Astra 2G-t az Airbus Defence and Space készítette. Az Eurostar E3000 platform alapján tervezett szatellit négy Ka-sávú és 62 Ku-sávú transzponderrel rendelkezik. Életciklusát 15 évre tervezték, ez alatt az idő alatt egy 13kW-os teljesítményű energiaellátó-rendszer gondoskodik zavartalan működéséről.

Martin Halsweh, az SES technológiai osztályának vezetője sajtótájékoztatóján arról is beszámolt, hogy a műhold a Ka-sávú transzpondereinek köszönhetően képes összeköttetést teremteni Nyugat-Afrika és Európa között, és az Astra 2E, illetve 2F jelű műholdakkal együtt teljesen megújítja a keleti 28,2/28,5 fokos pozíció műholdcsaládját.

Az Astra 2G pályára állításával az SES támogatja a „Satmed” elnevezésű elektronikus egészségügyi platformot is, amelynek célja az egészségügyi rendszerek javítása a fejlődő országokban. A műholdas alapú „Satmed” rendszert az SES fejlesztette ki, hogy segítse az orvosok közötti hatékonyabb kommunikációt az elmaradott infrastruktúrájú térségekben.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra SES 

Hozzászólások

comments powered by Disqus