SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Pearl.tv UHD-ban szeptember 4-től az Astrán

Dátum: 2015-07-08 17:11:37   |  nagyvilág
Szerző: doga
Szeptember 4-én kezdi meg sugárzását a pearl.tv UHD felbontású változata. A szabadon fogható csatorna az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójáról lesz elérhető.

A pearl.tv lesz az első, szabadon fogható, műholdas kereskedelmi tévécsatorna, amely Ultra HD felbontásban fogja sugározni műsorát. Az Astra műholdcsaládot üzemeltető SES és a tévétársaság közti megállapodásról már májusban hírt adtunk, most a hivatalos indulásról és a pontos vételi paraméterekről érkeztek újabb információk.

2015 szeptember 4. és 9. között rendezik Berlinben az idei IFA szakkiállítást. Ezen a rendezvényen fogják megnyomni híres kezek az új, UHD felbontású televízió startgombját: az idei Miss Germany szépségkirálynő, Olga Hoffmann, valamint az Astra németországi igazgatója, Wolfgang Elsäßer. A Pearl csomagküldő vállalat shopping csatornája ezzel úttörő szerepet vállal az európai televíziós innovációban, amikor stúdióit és adáslebonyolító technikáit a legújabb 4K-s eszközökkel szereli fel buggingeni központjában.

Szeptember 4-től tehát az arra alkalmas, UHD felbontású televízióval rendelkező nézők a Full-HD-nál négyszer részletgazdagabb képminőséggel élvezhetik a televíziós vásárlás nyújtotta előnyöket. Jó hír, hogy új parabolaantennát természetesen nem szükséges beszerezni a műsor vételéhez, és amennyiben az UHD televízió integrált műholdvevővel rendelkezik, akkor már most érdemes behangolni az Astra Ultra HD Demo-csatornáját, amelyen látványos természeti felvételeket, tájképeket, városi életképeket és sportfelvételeket láthatunk 3840x2160 képpontos felbontásban, 10 bites színmélységgel és másodpercenként 50-es képsűrűséggel.

A csatorna részletes vételi paraméterei, amelyen szeptember 4-től a pearl.tv is fogható lesz:

-       Műhold: Astra, keleti 19,2 fok

-       Csatorna: Astra Ultra HD Demo

-       Transzponder: 1.035

-       Frekvencia: 10.994MHz (horizontális)

-       Szimbólumarány: 22.000

-       Video: 2160 50p, HEVC Main HM 10, 10-bit

-       Adatfolyam: CBR 25 Mbit/s

 

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus