SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Premier Liga Ultra HD-ban, élőben

Dátum: 2013-09-07 12:37:41   |  érdekes
Szerző: dorka
A múlt szombati West Ham és Stoke City között zajló Premier Liga meccs volt az első élő Ultra HD közvetítés az Egyesült Királyságban.

A mérkőzést a BSkyB rögzítette, és sugározta azt közvetlenül, egy Eutelsat műholdon keresztül stúdiójába, Londonba. A teljes tartalmat élőben sugározták, a felvételek Sony F55 UHD kamerákkal készültek, a visszajátszáshoz és grafikákhoz két szerver segítségét vették igénybe.
 
„Ahogy azt a Sky-tól elvárhattuk, folyamatosan megtapasztalunk és továbbfejlesztünk új technológiákat, amelyek lehetővé teszik nézőinknek, hogy tévékészülékeik a jelenleginél is több élményt adjanak számukra. A mostani teszt során sikeresen sugároztunk egy próba eseményt Ultra HD-ban. Ez egy újabb olyan esemény a Sky életében, ami elsőként az Egyesült Királyságban ment végbe. Folytatni fogjuk a tesztelést és tanulást, hogy készen álljunk, mikor az Ultra HD elkezd terjedni a piacon”.
 
A Sky Deutschland és a Sony további Ultra HD tesztet is tervez később a hónapban, a 2013-as IBC, a nemzetközi műsorszóró kongresszus ideje alatt, Amszterdamban.



Hozzászólások

comments powered by Disqus