SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Áprilisban is nőtt a digitálisan tévézők száma

Dátum: 2014-06-13 21:38:50   |  hazai
Szerző: dorka
Áprilisban az előfizetők 68 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., DIGI Kft., PR-TELEKOM Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., PARISAT Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.), 2014. április végén 3,051 millió előfizetést tartottak nyilván.

Áprilisban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül áprilisban 1 040 ezerről 1 049 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (jellemzően műholdas) szolgáltatást 902 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 124 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 34 százalékról 34,4 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,7 százalék áprilisban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 32 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,4 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 24 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedik le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma áprilisban 2 024 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 979 ezerről 976 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,4 százalék, második helyen a Telekom van 21,7 százalékkal, ezt követi a DIGI 19,4 százalékkal, míg negyedik a sorban a több száz – a gyorsjelentésben nem szereplő – kisebb szolgáltató együttes részesedése 15,5 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 31,2 százalék, majd a Telekom következik 29,5 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,7 százalék. Április végén a MinDig TV Extra részesedése 11,9 százalék.
 

Forrás: nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus