SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

R9 Österreich: Új HD-csatorna az Astráról

Dátum: 2015-04-15 14:43:08   |  nagyvilág
Szerző: doga
Hamarosan új nagyfelbontású tévécsatorna kezdi meg működését az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából. Az osztrák regionális tévéműsorokat összefogó R9 Österreich tájékoztatóábrája már felkerült az ORS transzponderére.

„Kedves nézőink! Ezen a csatornán hamarosan a kilenc osztrák szövetségi tartomány regionális tévéadóinak új műsorát, az R9 Ausztriát láthatják.” Ez a tájékoztató ábra olvasható néhány napja az Astra keleti 19,2 fokos pozíciójáról sugárzó 11273MHz-es frekvencián (vízszintes polarizáció, DVB-S2, szimbólumarány SR 22000, hibajavítás FEC 2/3, 8PSK).

A tájékoztató ábra Full-HD (1080i) felbontású, ami arra enged következtetni, hogy a hamarosan induló műsor is nagyfelbontásban lesz látható. A csatornán, amely az R9 Östrerreich nevet viseli, Ausztria kilenc tartományi regionális adóinak műsorai fognak helyet kapni: a W24, a Ländle TV, a Tirol TV, az RTS, az LTE1, a KT1, a Kanal3, a Schau TV, valamint az N1 Östrerreich műsorai a jelenlegi tervek szerint kódolatlanul lesznek foghatók.

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Astra HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus