SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Részletes tesztfázis küszöbén a HbbTV 2.0

Dátum: 2015-08-05 13:56:45   |  érdekes
Szerző: doga
Az okostelevíziók elterjedésével egyre népszerűbbé válnak az internetes többletszolgáltatások. A hibrid televíziózás következő, 2.0-ás generációja már startra kész.

A lineáris és internetről elérhető interaktív tartalmak kombinációja, az úgynevezett HbbTV új szintre emelte a televíziózás élményét. Egyre több európai tévétársaság, köztük a hazai közszolgálati adók is kínálnak a programjukat kísérő és kiegészítő többletszolgáltatásokat. Így például lehetőség van az elmulasztott műsor utólagos megtekintésére a médiatéka révén, vagy akár részletes hírek, információk olvasására és egyéb szolgáltatások elérésére. A szélessávú internetes kapcsolatok sebességének növekedésével a jövőben még látványosabb interakcióra nyílik majd lehetőség a nézőközönség és az adók között.

A HbbTV Szövetség ennek érdekében kidolgozta a HbbTV következő, 2.0-ás generációját, amelynek nagyszabású tesztelése jövőre fog kezdődni. A tervek szerint a Digital TV Labs és az RT-RK ötszáz mintát fog készíteni a tesztsorozat számára. 2015 szeptembere és 2016 januárja között fogják ezeket a mintákat megkapni a HbbTV Szövetség tagjai és a tesztben résztvevő harmadik felek, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassák az új szabvány kulcstechnológiáit.

Az újdonságok között szerepel többek közt az egyes applikációk és tartalmak összehangolása a különböző készülékeken, a multi-streames szinkronizálás, továbbá a videotartalmak szinkronizálásának továbbfejlesztett applikációs támogatása. „Ez a fontos szerződés szükséges annak érdekében, hogy a HbbTV 2.0 ökoszisztémát semmiféle kompatibilitási hiba ne jellemezze”, magyarázta Andy Hickmann, a Digital TV Labs vezérigazgatója a Broadband TV News szakportálnak.

A HbbTV 2.0-val, amely többek közt a HTML 5.0-ás szabványnak, azaz a HEVC képkódolási rendszernek és a DVB-DASH stream-formátumnak is része lesz, magasabb minőségű ügyfélszolgáltatások biztosíthatók. Az Ultra HD felbontású műsorok sugárzása mellett így lehetővé válik a műsorokat kiegészítő alkalmazások okostelefonos és táblagépes elérése, a Push-Video-on-Demand, azaz a lekérhető videotartalmak még rugalmasabb elérése, valamint az integrált reklámok elhelyezése is.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: HbbTV Smart TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus