SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Érkezik az Andromeda, a Google új operációs rendszere

Dátum: 2016-09-29 12:29:52   |  nagyvilág
Szerző: doga
A Google október 4-én nem csupán új hardvereket mutathat be.

Hiroshi Lockheimer, a társaság Android, a Chrome OS és a Play Store fejlesztéséért felelős alelnöke az egyik tweetjében azt írta, hogy nyolc évvel ezelőtt jelentették be az Android első verzióját, és várhatóan nyolc év múlva is az idei október 4-ről fognak beszélgetni az emberek. Mindez arra volt utalás, hogy a webes óriás várhatóan október 4-én mutatja be új okostelefonjait, a Pixelt és a Pixel XL-t, valamint emellett az új operációs rendszerét is, aminek a neve Andromeda. Az utóbbi a Chrome OS és az Android ötvözete lesz – erről számolt be közelebbről meg nem nevezett forrásokra hivatkozva az Android Police.

A portál a tweetből arra következtetett, hogy a belső dokumentumokban Andromédának nevezett új operációs rendszer hamarosan érkezni fog, akkor is, ha azt nem október 4-én mutatják be. A szerkesztők mindenkit biztosítottak arról, hogy a projekt nagyon is valóságos.

Tavaly novemberben a The Wall Street Journal arról tudósított, hogy az Alphabet csoportba tartozó Google két éven belül tervezi a két, eddig különálló platform egyesítését, az új operációs rendszer előzetes változatát pedig már idén bemutatná. A Google nem erősítette meg a hírt, de nem is cáfolta azt. Hiroshi Lockheimer akkor Twitter-bejegyzésében közölte, hogy kitartanak a Chrome OS mellett.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Google Android 

Hozzászólások

comments powered by Disqus