SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Saját tévécsatornát indít a BitTorrent

Dátum: 2016-07-18 14:11:49   |  nagyvilág
Szerző: doga
Teljesen új szerepkörben tűnhet fel a korábban a fájlcserélés kapcsán ismertté vált platform.

A BitTorrent bejelentette, hogy a közeljövőben saját tartalmakat készít majd és ezért a jövő hét elejétől egy televízióadót is indít az Amerikai Egyesült Államokban. Az új tévécsatorna neve BitTorrent News lesz és aktuális hírekről fog tudósítani. A műsor továbbításában komoly szerep fog hárulni a BitTorrent fájlcserélő hálózatra, ennek köszönhetően pedig a műsorterjesztési költségek jelentős részét is meg lehet takarítani.

A hírigazgató Harrison Borhman lesz, ő a CNN és a Vice munkatársa volt. A szerződtetett riporterek egy része korábban az Al Jazeeránál dolgozott. A műsorajánlat az amerikai piacra készült. A BitTorrent News része lesz a BitTorrent Live nevű streaming-platformnak, amely jelenleg az Apple TV rendszerén keresztül érhető el, később pedig az OS X-en is elindul majd. Vannak ugyanakkor olyan távlati tervek is, hogy a tévéadó műsorát az iOS-t és az Androidot futtató készülékeken is hozzáférhetővé tegyék. 

Az első jelentősebb esemény, amiről a tévéadó beszámol majd, a clevelandi Republikánus Nemzeti Konvenció lesz. Az eseményről a BitTorrent News 10-12 órán át fog tudósítani. A második fontos esemény pedig a következő héten Philadelphiában megrendezendő Demokrata Nemzeti Konvenció lesz. Az új tévécsatorna később is be akar számolni politikai eseményekről, de ezek már koránt sem lesznek a középpontban. A cél sokkal inkább az, hogy a nézőknek minél szélesebb programkínálatot nyújtsanak.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: BitTorrent iOS Android 

Hozzászólások

comments powered by Disqus