SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Samsung: búcsúzik a Note márkanév

Dátum: 2016-10-14 11:42:19   |  nagyvilág
Szerző: doga
Kukázhatják a teljes családot, mivel a felhasználók jó része negatívan viszonyul ahhoz.

A Galaxy Note 7 kálváriája kapcsán többször olvashattunk már a Samsung különböző lépéseiről. Legutóbb a cserekészülékek problémáiról, valamint a forgalmazás teljes leállításáról számoltunk be, ezt pedig külső források követik, akik szerint a Note márkanevet is száműzhetik.

Egy orosz portál a Samsung ottani részlegének egy névtelenségbe burkolózó munkatársára hivatkozik, aki szerint valóban búcsúzhat a teljes család, ezzel pedig a 2011-ben elindult sorozat valóban lezárul. Ők egy olyan felmérésre hivatkoznak, amelyben a válaszadók fele viszonyult negatívan a márkanévhez, eközben azonban a BGR egy még borúlátóbb cikkben számolt be arról, hogy 1020 amerikai vásárlói megkérdezése alapján a szeptemberi 34 százalék helyett immár 40 százalék tartózkodna bármilyen Samsung okostelefon beszerzésétől, ami legalább ilyen komoly jelzés a gyártónak.

A cég közzétette a harmadik negyedévre vonatkozó előrejelzését, ami mindenki számára egyértelmű módon felvázolja a nehézségeket. Eszerint pontosan egyharmadával csökkentik a profit várható mértékét, ami nemcsak az eddigi gondoknak, de a forgalmazás és az értékesítés teljes leállításának is az eredménye. Még így is 4,5 milliárd dollárra rúg majd a működési profit (ami az adózás, az adósságtörlesztés és amortizáció előtti állapotot jelenti), ezt pedig a jól szereplő párosnak, vagyis a Galaxy S7 és S7 edge-nek köszönhető.

Néhány hónapon belül megjelenhet a Galaxy S8, ez adhat majd választ a további szerepléssel kapcsolatos kérdésekre.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Samsung Note 7 

Hozzászólások

comments powered by Disqus