SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

SES: 2025-re 220 UHD-adó lesz Európában

Dátum: 2015-09-11 12:21:31   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Astra műholdcsaládot üzemeltető SES prognózisa szerint tíz év múlva már mintegy 220 UHD felbontású tévécsatorna lesz fogható Európában.

2015 az Ultra-HD, vagy más néven 4K-s felbontású tévéadók áttörésének éve az SES szerint. Az Astra műholdakat üzemeltető, luxemburgi székhelyű vállalat ez év szeptemberétől már elérhetővé tette a Fashion 4K és a Pearl.TV UHD változatát, és hamarosan megkezdi sugárzását az Insight 4K is. Nem csoda hát, hogy az SES minapi tájékoztatójában „döntő áttörésről” beszél az UHD műsorsugárzás terén.

Az amszterdami Nemzetközi Műsorsugárzási Konferencián (IBC) Ferdinand Kayser, az SES ügyfélkapcsolatokért felelős vezérigazgatója (CCO) úgy nyilatkozott, hogy az UHD „lassan felveszi a tempót”, és 2025-ig már világszerte több mint ezer Ultra-HD felbontású adó fog működni. Kayser állítása szerint egyedül Európában várhatóan 220 UHD-adó lesz tíz év múlva.

Az új adók számának várható ugrásszerű növekedése Kayser szerint az UHD-televíziók árának csökkenésének is lesz köszönhető, ezzel párhuzamosan pedig ezek a készülékek is egyre vonzóbbá válhatnak a vásárlók szemében. Az új megjelenítők népszerűségét az UHD-Blu-ray lejátszók és egyéb UHD-képes médiaeszközök megjelenése is előmozdítja.

Az UHD legnagyobb piaca várhatóan az USA lesz, ahol 2025-re már 300 UHD adó fog működni. Úttörő szerepet Amerikában is az SES kíván vállalni, amikor hamarosan útjára indítja High 4K TV nevű kábelcsatornáját, amelyet saját műholdjairól fog sugározni a tengerentúli kábelhálózatok számára.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Astra UHD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus