SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

SES: újrahasznosítható hordozórakétával az űrbe

Dátum: 2016-08-30 18:26:23   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az SES-10 a tervek szerint egy újrahasznosítható hordozórakéta segítségével fog pályára állni 2016 végén.

Az újrafelhasználhatóság egyre fontosabb szerepet játszik a fenntartható fejlődés szempontjából. Különösen a rendkívül költséges űrhajózás és műhold-felbocsájtás terén lehet ezért hatalmas összegeket megtakarítani, ha az érdekelt vállalatok többször is használható rakétákat alkalmaznak ezekre a célokra.

Az Astra műholdcsaládot üzemeltető SES elsőként jelentette be, hogy legújabb műholdját egy újrahasznosítható SpaceX rakétával fogja pályára állítani az év végén. „Hisszük, hogy az újrahasznosítható hordozórakéták új korszakot fognak nyitni az űrutazások korában, és hatékonyabban fogják lehetővé tenni az űreszközök és műholdak mozgatását, amelynek jótékony költséghatásai elvitathatatlanok”, nyilatkozta Martin Halliwell, az SES technológiai részlegének vezetője a digitalfernsehen.de szakportálnak.

Az SES-10 egy Falcon-9 jelzésű hordozórakéta fedélzetén fogja elérni nyugati 67-es fokon lévő földfeletti pozícióját, hogy elsősorban Mexikó, Közép-Amerika, Dél-Amerikai és a Karib-térség műholdas ellátottságát javítsa.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: SES Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus