SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Sikeres napokat zárt a 2015-ös Müncheni Médiakongresszus

Dátum: 2015-10-23 15:49:31   |  nagyvilág
Szerző: doga
Európa legnagyobb médiakongresszusa, a Medientage München október 23-án zárta kapuit.

Minden eddiginél sikeresebb napokat tudhat maga mögött Európa legnagyobb szabású médiarendezvénye, a Müncheni Médianapok. Az idei eseménysorozatra a tavalyinál jóval többen, mintegy 6200-an érkeztek bel- és külföldről egyaránt a bajor fővárosba. A szakmai és a civil közönség nagy érdeklődéssel követte a „Digitális szakadék – a média sikeres jövője” címet viselő témakörben tartott előadásokat és pódiumbeszélgetéseket.

Johannes Kors, a Medientage München GmbH üzletvezetője így összegezte észrevételeit az idei rendezvényről: „Örülünk, hogy a Müncheni Médianapok ismét bizonyítani tudta megkerülhetetlen jelentőségét az európai médiaszakma számára. Rendezvényünk megmutatta, mekkora kihívásokkal néz szembe a média szakmai világa a digitális szakadék legyőzése érdekében.” Christopher Tusch, a rendezvény másik üzletvezetője pedig hozzátette: „Rendkívül elégedettek vagyunk a Müncheni Médianapok iránt mutatkozó jelentős érdeklődéssel. A látogatók nagyon jól fogadták a kongresszus programjait és témakínálatát.”

Mintegy száz szemináriumon 450 előadó vitatta meg az új üzleti modellek médiára gyakorolt hatásait. A politikai és gazdasági élet magas rangú képviselői, köztük Sigmar Gabriel német alkancellár, Günther Oettinger EU-biztos, valamint Ilse Aigner bajor gazdasági miniszter asszony vettek részt az eseményen, hogy jelenlétükkel is súlyt adjanak az olyan fontos témáknak, mint a hatalmas adatmennyiségek továbbításának lehetőségei, a média- és hálózati politika kihívásai, valamint a nyomtatott és elektronikus sajtó jövőbeli szerepvállalása.

A rendezvényt kísérő vásáron több mint ötven kiállító mutatta be termékeit és szolgáltatásait, széles spektrumot kínálva a technikai újdonságok és szolgáltatások iránt érdeklődő közönség számára.

 

Doga

Forrás: www.infosat.de



Címkék: Digitális Média 

Ezt olvasta már?

ffgrrnyq

Hozzászólások

comments powered by Disqus