SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Sikeres Ultra HD teszt

Dátum: 2013-06-30 09:00:00   |  érdekes
Az Intelsat és az Ericsson észak-amerikai tesztje sikerrel zárult, amelyben Ultra HD tartalmat juttattak el végfelhasználóhoz.

Az Intelsat Galaxy 13 műholdon keresztül a két cég együttműködve valós időben Ultra HD jeleket juttatott el, egészen pontosan egy 100 Mbps-os videót, a Turner Broadcasting létesítményébe, Atlantába.
 
„A 4K Ultra HD a következő forradalmi lépés a televíziós műsorszórásban, és ahogy az Intelsat támogatta az SD-ről HD-ra konvertálást, úgy készen állunk arra is, hogy támogassuk a teljes műsoridős terjesztését az új formátumnak.” – nyilatkozta Peter Ostapiuk az Ericsson média termékmenedzsmentért felelős alelnöke.
 
„Maximálisan elégedettek vagyunk a mai nap eredményeivel. Azt mutatja, hogy a fogyasztó igény a legmagasabb minőség iránt kivitelezhető. Az ehhez hasonló próbák megmutatják, hogy a szolgáltatók most már ki tudják majd építeni a megfelelő rendszert és UHD tartalmú könyvtárat, ahogy az ipar felkészíti magát az új kereskedelmi szolgáltatások elindítására a következő években.” – véli Giles Wilson, az Ericcson TV üzletágának vezetője.

Az Ultra HD képernyők 3840 x 2160-es felbontással rendelkeznek, ami eddig nem tapasztalt képtisztaságot és részletgazdagságot jelent. Az Ultra HD otthoni élvezete jelenleg ritkaság számba megy, de pl. már rég jelen van a mozivilágban, minden nagyobb hollywoodi mozi 4K-ben, azaz Ultra HD-ban, vagy akár 5K-ban kerül felvételre.



Címkék: 4K Ultra HD műhold teszt 

Hozzászólások

comments powered by Disqus