SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

SRF Info HD, kódolatlanul a Eutelsatról

Dátum: 2015-03-12 14:29:05   |  nagyvilág
Szerző: doga
Néhány nap múlva megkezdi adását a svájci SRF Info hírtelevízió HD adása, amelyet Európa legnagyobb részén kódolatlanul lehet majd fogni a Eutelsat Hot Bird keleti 13 fokos pozíciójából.

Alig két hetet kell már csak várni, és március 23-án a tervek szerint megkezdi sugárzását a svájci SRF Info hír- és információs televízió nagyfelbontású, HD változata. A társaság még december közepén jelentette be, hogy a jövőben az SD felbontás mellett HD-ban is elérhetővé teszik műsoraikat, ám ami még ennél is örvendetesebb hír, hogy a csatorna vételére immár nem csupán Svájcban, hanem Európa legnagyobb részén is lehetőség nyílik.

Legalábbis a műsoridő túlnyomó részében: lesz ugyanis néhány műsorblokk, amelyek sugárzási joga nem terjed ki egész Európára – ilyenkor átmenetileg kódolják majd a csatornát, amelyet Svájcban a megfelelő dekódoló kártyák fognak tudni csak nyitni.

Az SRF Info HD változatának pontos vételi paraméterei a következők: Eutelsat Hotbird műhold, keleti 13,0 fokos pozíció, frekvencia: 12 399MHz, vízszintes polarizáció (DVB-S, szimbólumarány SR 27 500, hibajavítás FEC 3/4). Március 23-ig azonban csak egy tájékoztató ábra látható ezen a frekvencián.

Az SRF tájékoztatása szerint még egy évig lesz párhuzamosan elérhető a csatorna SD és HD változata, ezt követően műholdról már csak a nagyfelbontású, HD műsor lesz látható.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Eutelsat SRF HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus