SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Összefogás az eltűnt gyermekekért – új funkcióval bővült a MinDig TV Plusz

Dátum: 2016-05-11 10:52:44   |  hazai
Szerző: doga
A MinDig TV márka támogatóként csatlakozott az Ezer Lámpás Éjszakája társadalmi célú programhoz, amelynek középpontjában a gyermekeltűnések problémája áll.

A MinDig TV márka támogatóként csatlakozott az Ezer Lámpás Éjszakája társadalmi célú programhoz, amelynek középpontjában a gyermekeltűnések problémája áll.

Magyarországon évente több mint 10 000 fiatalkorú eltűnését jelentik be, és ez a szám évről évre növekszik. Mindeközben a lakosság igen keveset tud a gyermekeltűnések hátteréről. 2011-ben azért született meg az Ezer Lámpás Éjszakája kezdeményezés, hogy különböző termékek bevonásával hatékonyabbá tudja tenni az eltűnt gyermekek felkutatását és felhívja a társadalom figyelmét az aggasztó problémára.

A MinDig TV márka a MinDig TV Plusz HbbTV szolgáltatáson keresztül csatlakozott az eltűntek megtalálását célzó kezdeményezéshez. Az Ezer Lámpás Éjszakája menüpontban a rendőrség által keresett gyerekek fényképei és adatai találhatók meg, ezáltal segíti a megtalálásukat. A MinDig TV Plusz mindazok számára elérhető, akik internetre csatlakoztatott, HbbTV-képes televíziókészüléken nézik a MinDig TV adását. Számukra a 6. programhelyen található MinDig TV Plusz Infocsatorna bal alsó sarkában megjelenik a MinDig TV Plusz-jelzés, innen a távirányító piros funkciógombjának megnyomásával érhető el a szolgáltatás, ingyenesen. Figyelje rendszeresen a MinDig TV Plusz Ezer Lámpás Éjszakája menüpontját, és ha tud valamit a képeken látható személyekről, hívja a 112-t!

Az Ezer Lámpás Éjszakája az Eltűnt Gyermekek Világnapjához (május 25.) kapcsolódik, és egy országos rendezvénysorozat társul hozzá, melynek keretében évről évre több városban vehetnek részt az érdeklődők családi és gyerekprogramokon, rendőrségi bemutatókon, valamint a hazai könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek jótékonysági koncertjein. A rendezvény fénypontjaként minden helyszínen egy időben több ezer világító léggömböt engednek a résztvevők a magasba, hogy jelképesen megmutassák az eltűnteknek a hazavezető utat. Az idei rendezvény időpontja május 29. Ezen a napon az Ezer Lámpás Éjszakája budapesti rendezvényét 16:00 és 22:00 között élőben közvetítjük a MinDig TV Applikációban.

Doga

Forrás: www.mindigtv.hu



Címkék: MinDig TV HbbTV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus