SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Téli Olimpia 4K-ban, de nem nekünk

Dátum: 2014-02-09 17:29:14   |  érdekes
Szerző: dorka
Az olimpiák mindig is fontos állomásai voltak a televíziós technológia fejlődési történetének, ez most sincs másként.

Az Ultra HD mostani bemutatkozása azonban közel sem lesz olyan látványos, mint az első színes adásé volt 1964-ben, a HD-jé 2008-ban vagy a 3D-jé 2012-ben. Hiába rögzítik a téli olimpia eseményeit Ultra HD-ban, és a megtekintésére csak keveseknek van lehetősége. A 4K-s adás élvezet csak azoknak adatik meg, akik bizonyos sajtókonferenciákon és különleges partikon veszek részt Szocsiban.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem az első Olimpia, amely akár egy hagyományos HD adás minőségének 16-szorosában is megtekinthető, mert ilyen felvételek 2012-ben Londonban is készültek, de az első téli olimpia. Sajnos azonban a tévénézők otthoni televíziós szettjei, kamerái, és egyéb eszközei, amelyek lehetővé tennék, hogy szélesebb körben is élvezhető legyen a sport 4K-ban, jelenleg még nem alkalmasak az Ultra HD felvételére és megtekintésére.

Azt, hogy a gyártók miért nem próbálják meg a 4K-s eszközöket a nagyközönség számára is elérhetőbbé tenni, jól magyarázza a tartalom hiánya és a felvételre alkalmas kamerák hihetetlenül magas ára. Például egy UHD rögzítésére alkalmas Canon EOS-1D C 12 ezer dollárba kerül, ami körülbelül 2,7 millió forintnak felel meg. Ebből kiindulva az Ultra HD nappaliban történő élvezetére még kicsit várnunk kell.



Címkék: UHD 4K ultra HD olimpia 

Hozzászólások

comments powered by Disqus