SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tévénézési rekordokat dönt a foci VB

Dátum: 2014-06-29 17:32:56   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A VB egyenes kieséses szakaszába jutva a TV-szolgáltatók elképesztő nézettségi eredményekről számolnak be az első két héttel kapcsolatban.

A csoportmérkőzések új televíziózási rekordokat állítottak fel számos piacon, Belgiumtól az Egyesült Államokig. A televíziós reklámokból származó bevételek és az előfizetések terén is látszik a szép eredmény.

Most először bizonyítékok is vannak a második képernyő használatának elterjedtségére is, az alkalmazások népszerűsége tagadhatatlan. 12,2 millió tweet, azaz Twitter bejegyzés született a brazil-horvát meccs alatt, és több ezer ember követte a meccset a szolgáltatók valamelyik mobilszolgáltatásán keresztül.

Biztosan majd csak VB végén tudhatunk, de a műsorszolgáltatók optimisták, úgy vélik, hogy a július 13-ai döntően a nézők száma a 2010-es holland-spanyol meccs 909 millió nézőjét is meg fogja haladni.

Csak, hogy néhány rekordot kimelejünk: 11,5 millió holland néző követte csapata győzelmét Chile ellen, ebből 1,3 közterületen, VB parkokban. 42,9 millió brazil kapcsolat a horvátok elleni mérkőzésre, a Horvátország tévénézőinek pedig a 81,3%-a nézte a meccset. A belga televíziózás történetében a Belgium – Észak-Korea összecsapás volt a belga televíziózás történetének legnézettebb futballmérkőzése.



Ezt olvasta már?

A Panasonic folytatja

Hozzászólások

comments powered by Disqus