SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tönkreteheti az SSD-meghajtókat a Spotify kliense

Dátum: 2016-11-15 10:17:11   |  érdekes
Szerző: doga
A streamszolgáltató szoftvere folyamatosan hatalmas adatmennyiséget ír a lemezre. Már dolgoznak a javításon.

Nyár óta folyamatosan a Spotify hivatalos fórumában azoknak a bejegyzéseknek a száma, amelyekben a felhasználók arról panaszkodnak, hogy a program időnként rendkívül sok adatot ír fel a merevlemezre vagy az SSD-meghajtóra. Egyesek olyan folyamatokról számoltak be, amelyeknél a naponta felírt adatmennyiség több száz gigabájt volt! Mindez elsősorban azoknak jelenthet komoly problémát, akik a hagyományos asztali PC helyett például egy SSD-vel felszerelt notebookot használnak.

Úgy tűnik, hogy a mobil és a webes Spotify-alkalmazást nem érinti ez a probléma, hanem csak az asztali változatot. Az utóbbi tartalmazza ugyanis azt a Chromium-elemet, amely a nagy írt adatmennyiségért felelőssé tehető. Már elérhető egy nem hivatalos útmutató, amelynek használatához azonban szükség van bizonyos háttérismeretekre. Az érintett felhasználóknak létre kell hozniuk egy ramdisket, és a szoftvert utasítaniuk kell arra, hogy az adatokat a memóriába és ne a merevlemezre vagy az SSD-meghajtóra írja.

Azt egyelőre tisztázatlan, hogy a szolgáltató miért csak ilyen későn foglalkozik a problémával, hiszen az már június óta ismert. Egy felhasználó kérdésére válaszul a vállalat közölte, hogy a hibát, amely Windows és macOS alatt egyaránt jelentkezik, az 1.0.42-es verzióban javítja ki. Az sem derült ki, hogy a problémát pontosan mi okozza. Egyesek azt figyelték meg, hogy a Spotify ötpercenként ugyanazt az adatbázist építi fel. A cég eddig azt javasolta, hogy az érintettek egyszerűen telepítsék újra a kliensprogramot, ez azonban a tapasztalatok alapján nem jelentett megoldást.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: SSD Spotify 

Hozzászólások

comments powered by Disqus