SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Trükközve erőlteti a Microsoft a Windows 10 frissítést

Dátum: 2016-05-25 10:44:04   |  érdekes
Szerző: doga
Új módon kerülhet fel a felhasználók számítógépére a Microsoft operációs rendszere.

A PC WORLD amerikai újság hívta fel arra a figyelmet, hogy az internetezőknek nem árt óvatosnak lenniük és jól megfontolniuk, hogy mit is lépnek „A Windows 10 beszerzése” nevű alkalmazás felbukkanásakor. A Microsoft ugyanis az elmúlt héten ismét megváltoztatta a program viselkedését. Első pillantásra az új popup több információt kínál és egy az eddigieknél némileg átláthatóbb ablakban tájékoztatja a felhasználókat a frissítésről és arról, hogy arra konkrétan mikor kerül sor. Az időpont egy hivatkozáson keresztül befolyásolható. 

Az Ok gombra való kattintással megerősítést nyer a tervezett frissítés és az eljárás azonnal végig is vihető. De most jön a trükk: aki azt gondolja, hogy az ablak jobb felső sarkában lévő x-re való kattintással elutasítja a frissítést, az csalódni fog. Az ablak bezárását az alkalmazás ugyanis ugyanúgy a frissítés elfogadásaként értelmezi. Az ugyan érthető, hogy a Microsoft minden erővel igyekszik az új operációs rendszert népszerűsíteni és terjeszteni, azonban ezekkel a módszerekkel a társaság aligha lesz szimpatikusabb a felhasználók körében és könnyen az ellenkező hatást érheti el, mint amire számítana.

Végső esetben egy a tálcán lévő ikonra kattintva még ilyenkor is el tudjuk utasítani a telepítést, illetve a kezdés előtt 15 perccel egy visszaszámláló óra is megjelenik. Legutóbb egyébként februárban változtatott a Microsoft, azóta „A Windows 10 beszerzése” alkalmazás ajánlott és nem választható frissítésként érhető el, ha a felhasználó az automatikus frissítések opciót állította be a Windows Update menüpontban. Ez a lehetőség csak azoknál jelenik meg, akik korábban regisztráltak a frissítésre, aki nem így tett, annál nem is jelenik meg ajánlottként.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Windows 10 Microsoft 

Hozzászólások

comments powered by Disqus