SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

UHD-dekódolás CI Plus modullal

Dátum: 2014-09-14 13:06:26   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az IBC szakvásáron mutatja be az SES műholdrendszer-üzemeltető, a Samsung és a SmarDTV az Ultra HD felbontású műsorok dekódolását lehetővé tevő CI-Plus modult. Ezzel elhárul az utolsó akadály is az UHD felbontású műsorok továbbítása és vétele elől.

Az Astra műholdakat üzemeltető SES a Samsunggal és a Kudelski céghez tartozó SmarDTV-vel közösen mutatja be azt a dekódolási rendszert, amely a műholdról sugárzott Ultra HD tartalmak vételét teszi lehetővé külső set-top-box nélkül, a televízió Common Interface (CI) modulfogadóján keresztül. Ezt a megoldást első ízben a 2014-es amszterdami IBC szakkiállításon ismertetik az érdeklődőkkel. A demonstráción egy Samsung UHD televízió, valamint a SmarDTV standard CI-Plus modulja fog résztvenni.

Az Astra kísérleti UHD-csatornájának 3840x2160 képpontból álló, HEVC tömörítésű műsora a DVB-Projekt által meghatározott, első fázisú Ultra-HD specifikációknak felel meg. Ezt a műsorfolyamot fogja megjeleníteni a Samsung és a SmarDTV összeállítása. A CI-Plus segítségével történő UHD-dekódolás elsősorban az előfizetői műsorokat szolgáltató tévétársaságoknak fontos lépés, mivel saját hardware-rel láthatják el a televíziókat, és nem kell külön set-top-boxot biztosítaniuk ügyfeleik számára, akik kényelmesen, egy távirányítóval használhatják UHD-készülékeiket.

„Véleményem szerint ez a demonstráció a legvilágosabb jele annak, hogy ma már minden feltétel adott az Ultra HD felbontású műsorsugárzás beindításának”, véli John Adams, a Samsung Electronic Kutatóintézetének üzletfejlesztési és iparügyi elnöke.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Hozzászólások

comments powered by Disqus