SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ukraine Today: Új ukrán hírtelevízió a Hotbirdről

Dátum: 2014-08-12 16:59:07   |  nagyvilág
Szerző: doga
Augusztus 24-én kezdi meg működését az egész Európában angol nyelven fogható ukrán hírtelevízió, a Ukraine Today. A Hotbird műhold keleti 13 fokos pozíciójából sugárzó adó az orosz-ukrán konfliktusról fog tudósítani – ukrán szemszögből.

Kelet-Ukrajna és Oroszország fegyveres konfliktusában az ukrán kormányzati csapatok, szeparatisták és más félkatonai szervezetek harca mellett dúl a propagandaháború a média világában is. Az eddigi egyoldalú orosz túlsúlyt kívánja ellensúlyozni az augusztus 24-én induló új ukrán műholdas hírcsatorna, amely az oligarcha Ihor Kolomojszki kezdeményezésére jött létre. Az angol nyelven egész Európában fogható hírtelevízió első kézből kíván tájékoztatást adni az ukrajnai fejleményekről, névválasztásában, az Ukraine Today-ben pedig tudatosan az orosz hírtelevíziónak, a Russia Today-nek kíván konkurenciát állítani. Az ukrán hírtévé vételi paraméterei Európában: Hotbird műhold, keleti 13 fok, 11.623MHz-es frekvencia, függőleges polarizáció (DVB-S, szimbólumarány SR 27.500, hibajavítás FEC 3/4). Augusztus 24-ig egyelőre egy tesztábra tájékoztat ezen a frekvencián az induló csatornáról.

Kolomojski, aki időközben a kelet-ukrajnai Dnyepropetrovszk régió kormányzója, már régóta aktív politikai szerepet vállal hazája életében. Multimilliárdos médiavállalkozóként a szintén külföldre sugárzó angol nyelvű zsidó hírcsatorna, a Jewish News One tulajdonosaként is ismert.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Ezt olvasta már?

Euronews HD a Hotbirdről

Hozzászólások

comments powered by Disqus