SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Ultra HD Wimbledonból

Dátum: 2013-05-02 11:51:53   |  érdekes
A SONY és a BBC összefogott, hogy élesben is teszteljék az egyik legígéretesebb modern technológiát, az Ultra HD-t, a nyári wimbledoni tenisztornán.

A SONY és BBC belső forrásai is megerősítették a Techradar számára, hogy a hír igaz, a SONY ultra HD-s kamerái és felszerelése lesz kitelepítve Wimbledonba a tenisztorna (június 24. - június 7.) helyszínére, hogy felvegye a verseny eseményeit, és lehetőség szerint sugározza is azokat Ultra HD felbontásban.

 
A két cég már korábban is összefogott Wimbledonban, tesztelték a HD-t és a 3D-t még azokban az időkben, amikor ezek gyerekcipőben jártak. Az idén az események rögzítéséért a BBC felel majd, a SONY a felszerelést és technikai tudást adja mindehhez. Utóbbi egyébként is odavan az Ultra HD technológiáért, nagy lehetőséget lát benne, és minden új fejlesztését ennek veti alá.
 
Sajnos a 3D eddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem vonta magára kellőképpen a nézők figyelmét, de a szakértők szerint az Ultra HD-val ez máshogy lesz, mert már most nagy hatással van a filmiparra, az elmúlt évek nagy hollywoodi filmjei mind Ultra HD-ban lettek forgatva.

 



Címkék: Ultra HD Sony BBC Wimbledon 

Hozzászólások

comments powered by Disqus