SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Viszlát 3D!

Dátum: 2015-06-02 20:29:12   |  érdekes
Szerző: dorka
Egyre hivatalosabb, hogy a 3D elbukott. Hogy miért? Nem igazán van rá nézői igény. Ti nézitek, szeretitek?

Tény, hogy számos moziban nézhetünk filmeket 3D-ben, vásárolhatunk 3D Blu-ray lemezeket és tévéket, amelyek valamilyen szinten támogatják ezt a formátumot. Mégis, a Sky úgy döntött, megszünteti 3D csatornáját.

Miért döntött így? Mert nincs rá elegendő nézői igény. A 3D-vel a cél a mozibevételek növelése, és a tévészettek, Blu-ray lemezek eladásának felturbózása volt. A probléma talán abban rejlik, hogy senki sem kérdezte meg a nézőket, hogy szeretnének-e a 3D-t. Nem volt igazán igény rá, és most sincs, a legtöbben a moziban ma is elégedettek egy hagyományos filmmel, és nem különösebben érdekeli a többséget valami, ami lemászik a képernyőről. Ez a technológia nem adta el magát.

Attól, hogy valami 3D, továbbra is egy lapos képernyőt kell néznünk, adott méretben. A legtöbb esetben a 3D élményhez a szemüveg kényelmetlensége is hozzájárul. A 3D esetében az érzéki csalódás, amelyet a mélységek jelentenek csak az adott képernyőméreten belül jelennek meg, és otthon a tévék kerete hamar tönkreteszi ezt az élményt. A 3D nézése során végül lényegében nem egy homogén egészet, hanem egy hátteret és egy hozzánk közelebb eső részt nézünk, érzékelve a két réteget. Innentől kezdve pedig meghiúsult a valódiság érzése.

Úgy tűnik tehát, a 3D-re nem igazán van a nézők részéről igény. Mit gondoltok? Ti néztek otthon / a moziban 3D-t?



Címkék: 3DTV techológia blu-ray 

Hozzászólások

comments powered by Disqus