SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Tavasszal érkezhetnek az első Ultra HD Blu-ray filmek

Dátum: 2016-02-12 14:53:16   |  nagyvilág
Szerző: doga
A szórakoztatóipar tavaly karácsonykor elmulasztotta bevezetni az új szabványt, de a következő hónapokban bepótolja ezt.

Európában az első Ultra HD Blu-ray filmeket alighanem március 29-től lehet majd megvásárolni. Erre az alapján lehet következtetni, hogy néhány mű már előrendelhető az Amazon franciaországi platformján és a kiszállítási időpontként ez a dátum szerepel.

Németországban és más európai államokban ugyanakkor még nincs konkrét időpont, de abból lehet kiindulni, hogy a dátum ott is hasonló lesz. Az első Ultra HD Blu-ray művekkel kompatibilis lejátszók szintén március végén kerülhetnek a boltok polcaira. A filmstúdiók – közülük is elsősorban a Fox – eleinte nem teszik majd nagy számban elérhetővé az új szabványú alkotásokat, és a legtöbb előrendelhető termék csomagjában megtalálható lesz az adott film mellett a Blu-ray változat is. Az első Ultra HD Blu-ray művek ára közel 40 euró, ami bizony elriaszthatja a felhasználókat a vásárlástól.

Tavaly szeptemberben írtunk arról, hogy jön az UltraHD Blu-ray és azzal párhuzamosan új digitális másolásvédelem is érkezik. Az új szabvány biztosítja nem csupán a kedvenc filmek 4K minőségben való megvásárlását, hanem azok szabadabb másolását is.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Blu-ray UHD 

Ezt olvasta már?

Viszlát 3D!

Hozzászólások

comments powered by Disqus