SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Viszlát plazma!

Dátum: 2013-03-25 22:37:21   |  érdekes
Sokan állítják, hogy plazma tévéjük van, mert azt, hogy plazma, a lapostévék szinonimájaként használják, de igazából LCD-vel rendelkeznek. Az LCD-k örökre lesöpörték a plazmát a piacról.

Az első lapostévék 42 hüvelykes készülékek voltak a Pioneertől és Fujitsutól az 1990-es évek végén, és egészen az LCD megjelenéséig a plazma volt a legelterjedtebb lapostévés technológia. Most már évek óta minden 10 eladott tévéből csak 1 készülék plazma.
 
Miért győzött az LCD?
Egyszer a nagy márkák az LCD mellett döntöttek, és ez nagyban a marketingnek és a fejlődés illúziójának volt köszönhető. Rossznyelvek elkezdtek a plazmáról negatív képet festeni, a plazmaképernyők beégéséről beszélni, igaz, ez a mai plazmákra már nincs hatással. Az LCD TV-k kétségtelenül belehúztak az elmúlt években, megjelentek a szuper karcsú, 100Hz-es, 200Hz-es, a LED háttér-világítású készülékek, amelyeket posztereken, újságokban és tévében is hirdettek. Ezalatt az idő alatt a plazmával maximum annyi történt, hogy évről-évre vékonyabb lett. Az LCD folyamatos fejlődése kicsit háttérbe szorította a tényt, hogy a plazma éveken át képes volt a felbontás romlása nélkül gyors mozgást megjeleníteni, és igazi fekete színt megjeleníteni. Egy mozgó kép egy HD-Ready plazmán sokkal részletgazdagabb, mint bármilyen LCD-n, és az is elgondolkodtató, hogy az LCD minden újítása arra irányult, hogy képminőségben utolérje a plazmát.
 
 
A nagyközönség számára, amely már évek óta a vékonyabb LCD-ket részesíti előnyben már nincs visszaút, de egyes cégek (pl. Panasonic) máig hisznek a plazmában, és még sokáig meg akarják meg akarják adni a választás lehetőségét azok számára, akik a képminőséget többre tartják, mint a képernyővékonyságot.



Ezt olvasta már?

Az LG is végzett a plazmával

Hozzászólások

comments powered by Disqus