SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Élő 2D-ből 3D-s képet? Lehetséges!

Dátum: 2009-12-14 19:52:01   |  
Kétszeresen első. A világ legnagyobb háromdimenziós kijelzőjén, a világon először élőben közvetítettek 3D-ben egy futball meccset. A szurkolók a mérkőzés egy részén 3D-s szemüvegben ültek.

 

Vasárnap a világ legnagyobb 3D szettjét avatták fel a Dallas Cowboys stadionjában. A gigantikus kijelző 160 láb széles volt, ami nagyjából 47 métert jelent, és 72 láb magas, azaz kb. 22 méter. Ez a nagyság már lehetővé tette, hogy a stadion bármely emeletén ülő drukkerek is jól láthassák a programot. A technológia, mely a 2D-ből 3D-t csinál, a HDlogix of Edison cég találmánya.



A New Jersey központú vállalat nagyközönség számára szánt 3D-s technológiája az ImageIQ 3D nevet viseli, és legelőször a 2010-es CES-en (Consumer Electronics Show) mutatják majd be. Ez képes bármely HD TV jelet 3D-be konvertálni, természetesen egy időben az adással.

„A HDlogix technológia, amit a szurkolók megtapasztalhattak a Cowboys stadionjában, hamarosan a világ bármely részén élő néző számára is elérhető lesz.” –nyilatkozta Jim Spinella, a cég ügyvezető-igazgatója. „Új ImageIQ 3D technológiánk lehetővé teszi, hogy bárki 3D-ben nézzen sportközvetítéseket, filmeket vagy TV showkat, attól függetlenül, hogy 3D-ben gyártották-e őket, vagy sem. Hiszünk abban, hogy ez a következő nagy előrelépés a tévézés történetében.”

Forrás: rapidtvnews.com, broadbantvnews.com


sat.hu

 

Kapcsolódó cikkek:

Sony kamerák rögzítik 3D-ben a Világbajnokságot
DVB-T 3D: Koreában lehetséges



Hozzászólások

comments powered by Disqus