SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Foxconné lehet a Sharp kijelzőgyártó részlege

Dátum: 2015-09-23 11:07:21   |  nagyvilág
Szerző: doga
A tranzakció is azt bizonyítja, hogy a japán konszern a vártnál nehezebb helyzetben van.

A Hon Hai Precision (Foxconn) megvásárolná a Sharp kijelzőgyártó részlegét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Foxconn mekkora összeget szánna a tranzakcióra, míg a Sharp nem akarta kommentálni a Nikkei cikkét, és csak azt közölte, hogy számos lehetőséget megvizsgál. Érdekesség, hogy a két fél már közösen működtet egy LCD-gyártó üzemet Oszaka prefektúra területén.

A televíziók piacán elsősorban a Samsung Display és az LG Display a Sharp legnagyobb vetélytársa, de emellett az olcsó kínai gyártók is komoly gondot jelentenek. Az okostelefon-képernyők piacán viszont a Sony, a Toshiba és a Hitachi által létrehozott Japan Display helyezi nyomás alá az óriáscéget, amely májusban már egy átszámítva 1,7 milliárd euró értékű mentőcsomagot kapott a bankoktól. Cserébe vállalta, hogy végrehajt egy szanálási tervet, amelynek keretében többek között 5000 munkahely szűnhet meg.

Érdekesség, hogy a Sharp kameyamai üzemének építését az Apple 2011-ben 1,3 milliárd dollárral támogatta. Már 2012 novemberében kiszivárgott, hogy a Foxconn lehet a Sharp megmentője, de a tárgyalások 2013 februárjában megrekedtek. Legutóbb 2015 áprilisában merült fel, hogy a konszern megszabadulna LCD-részlegétől. Akkor arról volt szó, hogy a cég kiszervezi az LCD-részlegét, ezután pedig a japán kormány által finanszírozott Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) illetékeseihez fordulnak anyagi segítségért. Az INCJ 100 milliárd jennel szállhat be az új vállalkozásba, amely a mostani üzleti évben, vagyis jövő márciusig indulna el saját útján.

Doga

Forrás: www.sg.hu



Címkék: Sharp LCD 

Ezt olvasta már?

8K-s műholdvevő a Sharptól

Hozzászólások

comments powered by Disqus