SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A görög kormány felszámolta közszolgálati csatornáit

Dátum: 2013-06-12 21:22:36   |  nagyvilág
A görög kormány úgy döntött, hogy felszámolja a közszolgáltató ERT-t, és az év végéig kirúgja annak összes munkavállalóját. A sugárzás kedd este szűnt meg.

Három tévécsatorna, számos rádiócsatorna és internet szolgáltatás nem üzemel kedd este óta. A közszolgáltató működésének megszűntetése folyamatos tiltakozások okául szolgál. Több ezren tüntetnek az ERT athéni központja előtt, és a helyi hírek szerint az újságírók egy csoportja tovább sugározza az adást digitális frekvenciákon és az interneten keresztül.
 
 
A kormányszóvivő, Simos Kedikoglou, aki korábban az ERT-nél dolgozott újságíróként, a szolgáltatót veszteségesnek nevezte, és elmondta, hogy hamarosan új néven újraindul majd, kevesebb alkalmazottal.
 
A görög kormány döntését erősen kritizálja az EBU is, az Európai Műsorszórók Uniója. Ennek elnöke azt írta a görög kormánynak, hogy minden erejével azon lesz, hogy visszafordítsa ezt a döntést. „Míg tisztában vagyunk vele, hogy csökkenteni kell az ország költségvetését, a közszolgáltatók még fontosabbak, mint valaha, ilyen nemzeti nehézségségekkel teli időkben. Ez nem azt jelenti, hogy az ERT-t kevésbé hatékonyan kell kezelni, mint egy magáncéget. Természetesen minden közpénzt a legnagyobb körültekintéssel kell elkölteni.”
 
Forrás: euronews.com, broadbandtvnews.com



Hozzászólások

comments powered by Disqus