SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A nagyobb tévékre a kereslet is nagyobb

Dátum: 2012-10-29 16:44:19   |  nagyvilág
Egy olyan piaci helyzetben, ahol a fogyasztóknak folyamatos gazdasági bizonytalansággal kell szembenézniük, a 2013-as évben várhatóan lapos lesz a TV-k iránti kereslet, miután minden típust figyelembe véve is 4%-ot csökkentek a szállítmányok 2012-ben. Az új technológiákban a remény.

„A tévék iránti kereslet világszinten nagy külső nyomás alatt áll majd, köszönhetően a lassuló gazdasági növekedésnek, a magas munkanélküliségi rátáknak, és a lapostévék egyre nagyobb elterjedtségének.” – állapította meg Paul Gagnon, az NPD Display Search észak-amerikai elnöke egy nyilatkozatában. „Ugyanakkor a belső hatások, mint az egyre mérsékeltebb árleszállítások, az egyre nagyobb hangsúly a termékek ára utáni profiton, lassítják a fogyasztói árak csökkenését, amely szintén hatással van a keresletre.”

 
 
Kép forrása: broadbandtvnews.com
 
Az egyre csökkenő szállítmányok ellenére az ipar fejlődést mutat a televízióképernyők mérete és a technológiák terén, mint a LED és a 3D. Az 50 hüvelyknél nagyobb képátlóval rendelkező tévék eladása 13%-kal nőhet 2013-ban, amely jelentősen több, mint a 40-49 hüvelykes képátlóval rendelkező tévéknél várható 2%-os növekedés, vagy a 40-nél kisebb képernyők esetében az 1%-os. A kisebb képernyőknek most már meg kell küzdeniük a nagyobb méretű és jobb felbontású kijelzővel rendelkező mobiltelefonokkal és tábla PC-kel is. Bár a CRT-k lecserélése lapos képernyős tévére folyamatos, már-már kezd befejeződni, az új erő az eladások növelésére az új technológiákban rejlik. Az LCD-k iránti kereslet mindkét okból kifolyólag tovább nő majd, míg a CRT és plazma iránti csökken.
 
Forrás: broadbandtvnews.com

 



Címkék: LCD plazma TV felmérés 

Hozzászólások

comments powered by Disqus