SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Panasonic a Firefox-szal erősít okostévé fronton

Dátum: 2014-01-10 21:20:03   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A Panasonic és a Mozilla együttműködve fejlesztik ki a legújabb Firefox OS-t, egy HTML5 alapú nyílt forráskódú platformot okostévék számára.

Az LG a webOS mellett döntött, ha okostévé platformról van szó, a Panasinc pedig a Firefox-szra szavazott. Az új, nyílt forráskódú platform indulásával az új generációs okostévék teljes kompatibilitást élveznek majd a webes technológiákkal és HTML 5 szabványokkal, amelyek felhő alapú szolgáltatások és más új technológiai újdonságok alapjául szolgálnak.

Az új generációs okostévék esetében az alapfunkciók, mint az EPG (elektronikus műsorújság) is HTML5-ben lesznek írva, ezáltal téve lehetővé a fejlesztők számára, hogy olyan alkalmazásokat hozzanak létre az okostelefonok, tabletek számára, amelyekkel pl. távolról irányítható a tévé. A nyílt forráskódnak hála bárki írthat programot a platformra.

„A Panasonic a Mozillával történő együttműködésével új innovációkat fog létrehozni az okostévés technológiák sorában, amely interakció és kapcsolattartás egy egészen új szintjére juttatja majd a felhasználókat az otthonukban és azon kívül is.”



Hozzászólások

comments powered by Disqus