SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A Sharp és a Panasonic 4K-s Blu-ray-lejátszója

Dátum: 2015-10-08 15:57:14   |  nagyvilág
Szerző: doga
UHD-felbontású Blu-ray-lejátszókkal készül a karácsonyi szezonra a Sharp és a Panasonic. Az újdonságokat először a japán Ceatec elektronikai vásáron láthatja a közönség.

Ultra-HD felbontású televíziók már egy ideje kaphatók a szakkereskedésekben, de mindeddig várni kellett a fantasztikus képminőségű megjelenítők képességét kihasználó Blu-ray-lejátszókra. A Japánban ezen a héten megrendezésre kerülő Ceatec elektronikai vásáron rukkolt elő a Panasonic és a Sharp első, 4K-s felbontású lejátszóival. A Panasonic készüléke a DMR-UBZ1-es típusjelölést kapta, és a japán gazdasági miniszter értékelése szerint a szakkiállítás legjobb termékének címével dicsekedhet. A nagyközönség november 13-tól vásárolhatja meg Japánban, átszámítva mintegy 3000 eurós áron. Karácsony előtt várható a készülék európai forgalmazásának megindítása is.

A Panasonic Blu-ray-lejátszója nemcsak a 4K-s felbontású filmeket képes lejátszani a megfelelő Blu-ray-lemezekről, de megjeleníti a Netflix, az Amazon és a Youtube 4K-s és Full-HD videóit is.

A Tokió melletti Chiba ad otthont a négynapos csúcstechnológiai kiállításnak, amely idén 531 kiállító termékeit vonultatja fel. A leghíresebb törzskiállítók között ezúttal nem képviselteti magát a Toshiba, amely többmilliárdos pénzügyi botrányából próbál kievickélni. Jelen van viszont a Sharp, amely a Panasonic mellett szintén bemutatta 4K-s Blu-ray-lejátszóját, valamint legújabb generációs UHD-felbontású megjelenítőit és televízióit is.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: 4K UHD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus