SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

A TechniSat is UHD-TV gyártásába kezd

Dátum: 2014-09-08 12:24:06   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Ultra HD felbontású televíziók az idei berlini IFA kiállítás egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó újdonságai. Alig van olyan gyártó, amely UHD-televízió nélkül jelent meg volna a rendezvényen. A német TechniSat sem maradhatott ki a sorból.

Ultra HD felbontású televíziók, két új műholdvevő, több DAB+ digitális rádió, egy új táblaszámítógép és most először okostelefonok is – a német TechniSat számos újdonsággal jelent meg az idei IFA rendezvényen. A TechniTwin-Isio UHD televíziót a cég Németországban fejlesztette ki és ott is gyártja, 42 és 65 hüvelyk közti képátlóval, 1499 és 3549 euró közötti fogyasztói áron.

A ma már átlagosnak nevezhető funkciók – a 3D megjelenítés, internetes képességek, vagy az SD tartalmak HD-ra konvertálása – mellett a TechniSat UHD tévéi rendelkeznek a személyes televíziós szokásaink szerint testre szabható Watchmi-funkcióval, amely figyeli, milyen típusú műsorokat részesítünk előnyben, és eszerint ajánl a széles választékból. Ha például megadjuk, hogy tetszett-e egy adott műsor, vagy sem, a program megjegyzi ítéletünket, és egy külön személyes csatornát állít össze ízlésünk szerint. A hagyományos tévéműsorok mellett a VoD (Video on Demand – lekérhető videotartalmak) listáját is megtekinthetjük a programlistában. Egyelőre a TechniSat UHD-televíziói még nem támogatják a legújabb, HEVC tömörítési szabványt, de mind az SD, mind a HD tartalmakat meggyőzően skálázzák fel UHD felbontásra.

A TechniSat másik újdonsága a TechniCorder Isio STC, a márka első vevőkészüléke, amely két műholdvevővel, DVB-T és DVB-S vevővel is rendelkezik, tehát univerzális digitális set-top-boxként használható. A műsorokat vagy USB-n csatlakoztatott háttértárral, vagy hálózati tárolóval (NAS) lehet rögzíteni, az internetre csatlakoztatva pedig a készülék UPnP-kliensként és szerverként is jó szolgálatot tesz.

Új területen, a mobiltelefonok piacán is szerencsét próbál a TechniSat: a TechniPhone ISI az idősebb generációnak készült, egyszerűen használható eszköz, míg a TechniPhone 4 és TechniPhone 5 a fiatalabb felhasználókat megcélzó, Android rendszerű okostelefon.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: TechniSat UHD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus