SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

ARTE: Új online-platform koncertekkel és élő közvetítésekkel

Dátum: 2014-02-20 19:32:27   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az egész Európában, így hazánkban is szabadon fogható műholdas kulturális televízió, a német-francia ARTE tovább bővíti internetes kínálatát. Az Arte Concert elnevezésű új online-platformon a jövőben élő koncertközvetítéseket, valamint lehívható koncertfelvételeket lehet megtekinteni – évi mintegy 650 alkalommal.

A német-francia kulturális közszolgálati csatorna most induló internetes szolgáltatásán Európa legjobb színpadi előadásai és koncertfelvételei között válogathatnak a felhasználók. A kínálatban megtalálhatók lesznek a világzene, az opera, a pop, a rock, a tánc a jazz és slam poetry műfajának legnevesebb képviselői. Évi közel 650 felvétel, közülük mintegy háromszáz élő közvetítés lesz elérhető az Arte Concert felületén. Egyes műsorszámokat az ARTE több hónapon át biztosítani fog felhasználói számára, de a tartalmak 90%-a legalább fél éven keresztül elérhető lesz a társaság online felületén. A művészek és előadók között olyan neveket fogunk találni, mint Daniel Barenboim, a Berlini Filharmonikus Zenekar vagy Eric Clapton. A fiatal előadók a „Berlin LIVE” és a „Stars von Morgen” („A holnap sztárjai”) sorozat keretében jutnak szóhoz az ARTE platformján.

Az online-felület és a lineáris tévéműsor között számos új kapcsolat létesül – az ARTE mindkét platformján láthatóak lesznek ezentúl az „ARTE Lounge”, a „Berlin LIVE” és a „Salons de Musique” népszerű zenei műsorai.

A sat.hu webáruházában számos műholdvevő és antenna kapható, amelyek segítségével kiváló, HD minőségben foghatók az ARTE ingyenes műsorai az ASTRA műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából. A legújabb, HbbTV szabványú hibrid készülékek, illetve a „smart”, azaz okos képességekkel felvértezett set-top-boxok segítségével az ARTE internetes tartalmai is elérhetőek a televízión keresztül.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de

 



Címkék: ARTE Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus