SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az ARD interaktívabbá teszi a tévénézést

Dátum: 2014-08-30 19:02:35   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A német közszolgáltató lehetővé teszi az internethez csatlakoztatható TV-vel rendelkezők számára, hogy telefonjukat távirányítóként használják.

Az ARD.connect alkalmazást, amely az interaktív multimédiás szabványon, a Hbb TV-n alapul, azért hozták létre, hogy egyszerűsítsék az on demand tartalomhoz történő hozzáférést. Ahelyett, hogy a távirányító gombjaival kellene navigálnunk, a televíziós szolgáltatás egyszerűen elérhető és kezelhető egy telefon vagy tablet segítségével is.

ard_connect

A TV szetten történő navigálással ellentétben a képmérete nem csökken, teljes képernyős marad végig. A felhasználók a műsorok nézése alatt plusz információkhoz juthatnak a mobil eszközön keresztül, és ez nem zavarja a tévén látható képet.

Hazánkban is nő az érdeklődés a HbbTV-szolgáltatás iránt, piackutatási adatok szerint jelenleg már több mint 200 ezer Hbb-képes okostévé van a hazai háztartásokban, és ezek közel 10 százalékán már használták is a HbbTV-szolgáltatást. Az Antenna Hungária 2013 októberében a digitális földfelszíni televíziós hálózatán ingyenes hibrid televíziós (HbbTV) tesztsugárzást indított MinDig TV Plusz néven, részletek ITT.



Címkék: ard connect interaktív hbb 

Hozzászólások

comments powered by Disqus