SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az előfizetők 68,7 százaléka digitálisan tévézik

Dátum: 2014-09-30 08:53:55   |  hazai
Szerző: dorka
Augusztusban is tovább nőtt a digitális előfizetéseket igénybe vevők számra, derül ki az NMHH gyorsjelentéséből. A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., Digi Kft., PR-Telecom Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., Parisat Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.), 2014. augusztus végén 3,067 millió előfizetést tartottak nyilván. Augusztusban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68,7 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül augusztusban 1 075 ezerről 1 084 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 902 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 120 ezer előfizetője volt a hónap végén.
A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 35 százalékról 35,4 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,3 százalék augusztusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 31,3 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,2 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 24,3 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 23 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma augusztusban 2 045 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 964 ezerről 961 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,2 százalék, második helyen a Telekom áll 22 százalékkal, ezt követi a DIGI 19,5 százalékkal.
A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 31,1 százalék, majd a Telekom következik 29,6 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 26 százalék. Augusztus végén a MinDig TV Extra részesedése 11,6 százalék.
 

Forrás: NMHHHozzászólások

comments powered by Disqus