SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az SES UHD fociközvetítése

Dátum: 2015-11-20 17:09:17   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Ultra-HD felbontású tévéműsorok ma még messze nem tekinthetők általánosan elterjedtnek. Az SES szombati UHD-közvetítése az új technológiát fogja tesztelni.

A Real Madrid és az FC Barcelona összecsapása mindig izgalmas eseménynek számít, nemcsak a stadionban, hanem a képernyők előtt is. Nem beszélve arról, ha a jelenleg elérhető legkorszerűbb közvetítési technika révén minden eddiginél élethűbb minőségben is láthatják az arra alkalmas készülékekkel és dekódolókkal rendelkező nézők a jeles eseményt.

Az Astra műholdcsaládot üzemeltető, luxemburgi székhelyű SES ugyanis a Full-HD felbontásnál négyszer részletgazdagabb, Ultra-HD (4K) felbontásban is sugározni fogja egy erre a célra fenntartott tesztcsatornáján a szombati mérkőzést. Luis Sahún, az SES spanyolországi igazgatója szerint ez „egy további mérföldkő az új technológia spanyolországi és európai bevezetésének útján, és ékes bizonyítéka annak, hogy az Ultra-HD ökoszisztéma készen áll a rendszeres műsorsugárzás beindítására.” Az UHD technológia a 2015-ös berlini IFA szakvásár óta egyre inkább a szakma érdeklődésének középpontjába kerül, s ma már több műholdas tévétársaság is elérhetővé tette 4K-s változatát.

Az SES most szombati UHD-tesztközvetítése a spanyol Moviestar Plus mobiltelefon-társaság együttműködésével jön létre. A műsort a keleti 19,2 fokos pozícióból sugárzó Astra 1L jelű műhold 11.406MHz-es frekvenciáján lehet elérni, sajnos kódolt (Nagravision) formában.

 

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: UHD 4K SES Astra 

Hozzászólások

comments powered by Disqus