SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Az Ultra HD eldöntheti a sportmeccseket

Dátum: 2013-02-03 17:26:19   |  nagyvilág
A Super Bowl XLVII, azaz amerikai futballbajnokság döntője esetében már alkalmazzák az ultra HD felbontást, amely nagy segítséget jelent a kérdéses sporthelyzetek eldöntésében. A döntőt a Sport 1-en ma élőben nézhetjük.

Előfordulnak olyan esetek a sportközvetítések során, hogy hiába a több szemszögből rögzített felvétel, a visszajátszás és lassítás folyamata, mégsem lehet egyértelműen eldönteni, hogy a játékos még a pályán belül elkapta a labdát, vagy már kint volt.

 
 
Kép forrása: The Verge
 
Az amerikai televíziós társaság, a CBS a felelős azért, hogy a világ minden részén élvezhessék a nézők a Super Bowl-t vasárnap, magyar idő szerint 0 óra 30-kor, azaz már hétfőn, ehhez pedig a legjobb technológiára van szükség. A társaság ezért hat darab 4K kamerát alkalmaz, amelyekkel a hagyományos HD felbontásának négyszeresében tud rögzíteni. A tisztább képen kívül nem elhanyagolható szempont, hogy ezek a kamerák 500 képkockát rögzítenek percenként, így lényegesen jobban lelassítható a kép, mint a hagyományos kamerák esetében.
 
Azt, hogy a Super Bowl milyen jó befektetés és milyen nézettségre számíthat, jól mutatja, hogy a CBS az összes reklámidőt értékesítette, és egy néhány félperces reklámidő több mint 4 millió dollárba került, amely új rekord.
 
Az élő közvetítés a Sport 1-en vasárnap 22.00-kor veszi kezdetét Faragó Richárddal.

 



Hozzászólások

comments powered by Disqus