SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

DAB+ kísérleti adás indul Bécsben

Dátum: 2015-02-17 15:10:34   |  nagyvilág
Szerző: doga
A digitalradio-oesterreich.com és az ors.com weboldalak tájékoztatása szerint 2015 áprilisában digitális földfelszíni rádiós műsorsugárzás indul tesztjelleggel Bécsben.

A DAB+ rendszerű műsorszórás két bécsi telephelyről fog indulni, a budapesti mindössze 250W-nál jóval nagyobb, 10kW-os kisugárzott teljesítménnyel. Az adók földrajzi elhelyezkedése viszont kedvezőtlenebb a budapesti három adóénál, így az Ausztriából érkező digitális rádiójelek vételére valószínűleg csak a Fertő-tó, illetve Mosonmagyaróvár környékén lesz lehetőség. A mellékelt térkép a beltéri, stabil vétellel ellátott területet jelöli, kültéren és nagy nyereségű tetőantennával ennél jóval messzebbről is lehet majd fogni az adásokat.

A kép linkje: http://www.digitalradio-oesterreich.com/static/images/WienDAB.png

A digitális műsorcsomag összeállítása egyelőre nem ismert, ám a néhány évvel ezelőtt leállított DAB-rendszerű műsorsugárzáshoz képest valószínűleg több adó lesz elérhető, tekintettel a korszerűbb tömörítést alkalmazó DAB+ bevezetésére. Az ORF közszolgálati műsorai biztosan helyet kapnak a csomagban, mellettük néhány kereskedelmi műsor is megszólalhat digitálisan, hiszen egyetlen frekvencián akár tizenhat adó is elfér a DAB+ technológiának köszönhetően.

Doga

Forrás: http://www.digitalradio-oesterreich.com/



Címkék: DAB+ DAB ORF 

Hozzászólások

comments powered by Disqus