SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Digitális Genfi Egyezményeket akar a Microsoft

Dátum: 2017-02-20 13:26:53   |  nagyvilág
Szerző: doga
A társaság vezetője egy a civileket védő új online rendszer kidolgozása és bevezetése mellett érvelt.

Brad Smith, a Microsoft elnöke az RSA Cybersecurity konferencián elmondta, hogy a legutóbbi amerikai választásokba való orosz beavatkozás miatt is szükség van a Digitális Genfi Egyezmények kidolgozására. A polgári személyeket a jelenleginél sokkal jobban kell védeni a világhálón és - amint a valódi életben a Genfi Egyezmények által is - védettebb státuszt kell kapniuk. A menedzser hozzátette, hogy ha az új rendszert a világ államai elfogadnák, akkor megóvhatnák magukat attól, hogy békeidőben feltörjék egymás számítógépes rendszereit. A közelmúlt hackertámadásai megmutatták, hogy globális normákra van szükség azért, hogy szabályozni lehessen a kormányok online tevékenységeit.

Az ötlet nem teljesen új, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok és Kína már 2015-ben aláírt egy kétoldalú szerződést arról, hogy nem folytatnak ipari kémkedést egymás ellen. Azóta hasonló megállapodások születtek húsz további országgal is. Smith szerint azonban ahhoz, hogy a Digitális Genfi Egyezmények működhessenek, szükség lenne egy nemzetközi ellenőrző-testületre, amely az állami hackertámadásokat kivizsgálja, felderíti és az eredményeket nyilvánosságra hozza.

A Microsoft elnökének meggyőződése, hogy a politikai változások ellenére megvalósítható egy ilyen javaslat. Még egy olyan világban is, amelyben növekszik a nacionalizmus, a globális technológiai szektornak semleges, digitális Svájcként kell működnie.

Doga

Forrás: www.sg.huCímkék: Microsoft Internet 

Hozzászólások

comments powered by Disqus