SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Egyszerűbb lesz a navigálás az Apple TV-n

Dátum: 2016-06-14 17:15:40   |  nagyvilág
Szerző: doga
Az Apple fejlesztői konferenciáján számos újdonságot jelentettek be, köztük a Siri és az Apple TV összehangolását.

Az idei WWDC középpontjában az iOS 10, az iWatch és a Mac mellett a Siri és az Apple TV összehangolása áll. A hétfő óta zajló fejlesztői konferencián bemutatott újdonságok között találhatjuk az Apple TV minden eddiginél egyszerűbb irányíthatóságát: a Siri asszisztensnek köszönhetően ugyanis immár beszéddel is adhatunk utasításokat a készüléknek.

A minél hatékonyabb működés érdekében tovább bővítették a Siri keresőszolgáltatását, amely több mint 650.000 tévésorozatot és filmet képes hangutasítás alapján megtalálni. Célirányosan kereshetünk filmeket témák és műfajok alapján is, de a különböző alkalmazásokon belül is gyorsabban tallózhatunk az élő csatornák, köztük a Youtube streamjei között. A közeljövő nagy lehetőségének tartott okosotthon-koncepciókat is integrálták az Apple-TV szolgáltatásaiba, aminek köszönhetően az úgynevezett „HomeKit”-alkalmazás házon kívülről is irányítható lesz.

További kényelmi faktort jelent az egyszerűsített bejelentkezés, a Single Sign-on rendszer: a felhasználók gyorsabban használatba tudják venni előfizetős televíziós alkalmazásaikat, mivel az Apple TV-nél történő bejelentkezéssel együtt minden olyan alkalmazáshoz is automatikus hozzáférés jár, amelyet a televíziós előfizetésünk tartalmaz. Ez a technológia először csak az Egyesült Államokban lesz elérhető, viszont ott az iOS ökoszisztémába ágyazottan.

A rendezvényen bemutattak egy új távirányító-applikációt is, amellyel az Apple TV-t „klasszikus” módon is lehet kapcsolgatni. Az új, „Emlékek” elnevezésű funkciónak köszönhetően pedig fényképeket is meg lehet jeleníteni a tévé képernyőjén.

Eddy Cue, az Apple internetes szoftverfejlesztő és szolgáltató részlegének senior alelnöke többször is hangsúlyozta előadásában, hogy az alkalmazások beágyazása fogja jelenteni a televíziózás jövőjét. „Több mint 6000 applikációt használhatunk ma már az Apple TV-n, köztük több mint 1300 videocsatornát, amely az új Siri-funkciónak és a Single Sign-on rendszernek köszönhetően még élvezetesebbé teszi a televíziózást”, tette hozzá a szakember.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: Apple TV iOS Siri 

Hozzászólások

comments powered by Disqus