SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Elégedett az ARD és a ZDF az olimpiai közvetítések nézettségével

Dátum: 2014-02-18 18:09:20   |  nagyvilág
Szerző: doga
Rendkívül elégedetten számoltak be a két német közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF illetékesei az olimpiai közvetítések nézettségéről. Az egész Európában, így Magyarországon is szabadon fogható műholdas sugárzás mellett az internetes közvetítések is kimagaslóan jó eredményeket hoztak a két társaságnak.

Míg Magyarország határain túl a hazai közszolgálati televízió a közvetítési jogok korlátozott voltára hivatkozva nem teszi lehetővé az olimpiai műsorszámok műholdas vételét, addig a jóval nagyobb anyagi háttérrel rendelkező két német közszolgálati televízió, az ARD és a ZDF egész Európában kódolatlanul és szabadon sugározza kitűnő minőségű (HD) közvetítéseit a Szocsiban zajló téli olimpiai játékokról.  Az olimpia első hetének végéig több mint 35 millió németországi néző tekintett meg legalább egy műsorszámot a közvetítésfolyamból. „Ez a németországi televíziónézők mintegy felének felel meg”, nyilatkozta a dpa-nak Münchenben Stefan Geese, az ARD médiakutatási részlegének munkatársa.

„Az olimpia varázsereje Szocsiban is él”, mondta Dieter Gruschwitz, a ZDF sportigazgatója. „A német televíziónézők és a ZDF online tartalmainak internetes felhasználói várakozásainkat felülmúló érdeklődést mutatnak az oroszországi közvetítések iránt.” Werner Rabe már múlt hét szerdán kijelentette: „Az olimpia mindent visz”. Az ARD és a ZDF saját adatai szerint az interneten és a két társaság hibrid HbbTV szolgáltatásain keresztül is minden eddiginél nagyobb érdeklődés mutatkozik a téli játékok iránt.

A sat.hu webáruházában számos vevőkészülék és parabolaantenna közül válogathatnak azok az érdeklődők, akik szeretnék élvezni a két német közszolgálati televízió egész napos olimpiai közvetítését az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából. A műsorok vételéhez egész Közép-Európában elegendő egy 60-cm-es parabolaantenna, valamint egy DVB-S2 szabványú digitális műholdvevő. Mindkét televízió elérhető mind hagyományos SD, mind nagyfelbontású HD változatban.

Doga

Forrás: www.digitalfernsehen.de



Címkék: ARD ZDF Olimpia Szocsi 

Hozzászólások

comments powered by Disqus