SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Fullosabb a Full HD-nál

Dátum: 2012-10-21 20:26:56   |  nagyvilág
A 4K sokak szerint nem volt a legszerencsésebb választás az újgenerációs televízió-képernyők leírásához, ezért a Fogyasztói Elektronikai Szövetség úgy döntött, a 4K hivatalos neve mostantól UHD, Ultra High Definition lesz.

Emlékezzünk csak vissza, hogy kezdetben a Blu-ray is HD-DVD-ként indította pályafutását. A 4K elnevezés abból fakadt, hogy a HD felbontásának 4-szeresét nyújtja, míg a 8K, a nyolcszorosát. Mostantól mindkét tévéadást UHD TV-ként nevezik majd. A hivatalos névvel egy időben a szövetség határozott az Ultra HD szabvány minimális követelményeiről is. Az UHD televízióknak minimum 3840 x 2160 képkockás felbontással és minimum egy digitális bemenettel kell rendelkezniük, amely képes 4K-s jelek továbbítására és natív 4K, azaz nemcsak felkonvertált HD vagy más alacsonyabb felbontású tartalmak megjelenítésére.

 
 
A 4K, vagy most már UHD azonban még messze van attól, hogy elérje a nagytömegeket, az LG és Sony ilyen felbontással rendelkező készülékeinek ára meglehetősen borsos, és valljuk be, a megfelelő 4K tartalomban sem dúskálunk egyelőre. Az LG például a YouTube-ot nevezte meg a jelenleg elérhető 4K tartalmak legjobb forrásának. Bár a nagy hollywoodi filmek már most is mind 4K-ban készülnek, amíg az ipar nem dönt úgy, hogy az otthoni képernyőkre is eljuttatja az ilyen tartalmat, addig csak várakozhatunk az új technológiára.
 
Forrás: techradar.com

 



Címkék: Full HD HD UHD Ultra HD Sony LG 

Hozzászólások

comments powered by Disqus