SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

GfK: Németországban több DAB+ rádió fogy, mint analóg FM

Dátum: 2014-11-13 12:05:38   |  nagyvilág
Szerző: doga
A német GfK piackutató szeptemberi felmérése szerint most először haladta meg Németországban a digitális DAB+ hordozható rádiók forgalma az FM-rádióékét.

Mérföldkőhöz érkezett a digitális rádiókészülékek forgalmazása Németországban. Szeptemberben először értékesítettek több DAB+ hordozható rádiókészüléket, mint amennyi hagyományos, FM-rádió fogyott. A GfK piackutató kimutatása arra is kitér, hogy a hordozható eszközök szegmensében immár minden második eurót digitális rádióvételre alkalmas készülékekkel keresik a német elektronikai kereskedések.

A digitális rádiók mind nagyobb népszerűsége annak is köszönhető, hogy továbbra is intenzíven folyik Németországban a DAB+ adóhálózat fejlesztése: szinte havonta kezdi meg működését az ország különböző pontjain egy-egy új digitális adóállomás, aminek köszönhetően folyamatosan javul a beltéri és autós digitális vételi minőség. Az is segíti a digitális rádiók elterjedését, hogy egyre több tematikus rádióadó működik kizárólag digitális platformon, amelyek minősége többnyire meghaladja az analóg FM rádiókét.

 

Doga

Forrás: www.digitalradio.de



Címkék: DAB+ FM 

Hozzászólások

comments powered by Disqus