SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

IPTV trendek a világban

Dátum: 2015-06-26 16:54:51   |  nagyvilág
Szerző: dorka
2014 végén világszinten 117,39 millió IPTV-előfizetőt regisztráltak, az igények terén erős növekedés volt tapasztalható negyedévről negyedévre.

A Point Topic kutató-elemző cég adatai alapján közel 118 millió IPTV felhasználó élt világszerte, de a felmérés csak azokat az előfizetéseket vette alapul, ahol az IPTV szolgáltatás egy szélessávú szolgáltatásokat nyújtó csomag részeként jelent meg. Ez azt jelenti, hogy az over-the-top (OTT) IPTV szolgáltatásokat nyújtó cégek, mint az Amazon és a Netflix előfizetői nem képezték a kutatás részét.

A kelet-ázsiai régió dominál továbbra is az IPTV világ terén, a teljes piac 44,46%-át az ottani előfizetők adták 2014 utolsó negyedévében. A legmeghatározóbb piacok Kína, Dél-Kórea és Japán, nem meglepő módon. A nyugat-európai régió a második az IPTV-felhasználók számát tekintve, 29,2%-kal. Ebben a térségben kiemelkedő Spanyolország teljesítménye, ahol az utolsó negyedévben 19,4%-kal növekedett az IPTV-sek száma.

A top 10-ben, országokra lebontva Kína vezet 33,6 millió felhasználóval, Franciaország követi 15,4 millióval, a dobogó harmadik helyén pedig az USA áll 13,3 millióval.

IPTV szolgáltatás igénybevételéhez javasoljuk a Medialink műhold és IPTV-vevő készülékét: http://bolt.sat.hu/medialink-premium-magic-iptvmuholdvevo-2616?utm_source=itt_az_ideje_iptv_cikk&utm_medium=cpc&utm_campaign=medialink#.VY1nRxvtmko

Ha többet szeretnél tudni az IPTV-ről, itt mindent megtalálsz: http://www.sat.hu/hirek/itt-az-ideje-megtanulni-mi-is-az-az-iptv/3547.html



Címkék: IPTV előfizető medialink 

Hozzászólások

comments powered by Disqus