SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új HD-csatornákat indít a német ARD

Dátum: 2013-09-23 20:08:11   |  nagyvilág
A német közszolgálati televízió, az ARD tervei szerint tovább bővíti nagyfelbontású, HD minőségben sugárzott programjait.

 

Idén decembertől nagyfelbontású változatban is elérhetővé válik a tartományi televíziók közül az MDR HD, a HR HD valamint a berlini RBB HD, továbbá a tematikus műsorokat és sorozatokat sugárzó Einsplus HD, Einsfestival HD és az ARD híradócsatornája, a Tagesschau 24 HD. A lépést az tette lehetővé, hogy a közszolgálati adókat tömörítő ARD az év végén megkapja a még hiányzó HD-transzpondereket, amiknek révén immár szinte az összes csatornáját nagyfelbontásban is élvezhetik az arra alkalmas vevőkészülékkel és televízióval rendelkező nézők.

A meglévő HD-csatornáihoz hasonlóan az új programokat is ingyen lehet fogni egész Európában, az Astra műholdrendszer keleti 19,2 fokos pozíciójából, amely hazánkban is kitűnően fogható. Az új csatornák várható vételi paraméterei a következők lesznek:
RBB Brandenburg HD, RBB Berlin HD, MDR Sachsen HD, MDR Thüringen HD, MDR Sachsen-Anhalt HD és HR HD: 10.891Mhz, vízszintes polarizáció (DVB-S2, szimbólumráta 22.000, hibajavítás FEC 2/3).

Tagesschau24 HD, Einsfestival HD, EinsPlus HD: 11.052MHz, vízszintes polarizáció (DVB-S2, szimbólumráta 22.000, hibajavítás FEC 2/3). Az Einsfestival HD eddigi tesztadása rendes üzemben folytatja működését.

A fejlesztéssel az ARD közel összes programja elérhetővé válik HD-minőségben is, csupán a Saar-vidéki SR és a bajorországi BR Alpha marad hagyományos, SD-felbontásban.
 
A kódolatlan, szabadon fogható, változatos és igényes műsorok vételéhez egy már 30.000Ft alatt is megvásárolható mini beltéri egység, az AB CryptoBox 500HD, valamint egy 60cm-es parabolaantenna és egy univerzális kültéri fejegység (LNB) is elegendő. Összesen tehát néhány havi kábeltelevíziós előfizetési díj áráért szert tehetünk egy többszáz csatornát, köztük többtucat HD-minőségű program vételét biztosító rendszerre, amelynek segítségével a továbbiakban ingyen élvezhetjük a műsorokat.
 
Doga

 



Címkék: ARD HD csatorna német 

Hozzászólások

comments powered by Disqus