SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Új műsorokkal gazdagodott a radioplayer.de

Dátum: 2015-06-18 15:25:47   |  nagyvilág
Szerző: doga
Június 16-tól immár a Deutschlandradio programjai is hallhatók a német radioplayer.de internetes szolgáltatás segítségével, amelynek választéka így mintegy 70 rádióállomásra nőtt.

Egyre népszerűbbek a hagyományos analóg FM vétel mellett a digitális DAB+, illetve az internetes rádióállomások vételét is lehetővé tevő, úgynevezett hibrid rádiókészülékek a világ fejlettebb területein. Ezekkel a készülékekkel ugyanis nemcsak egy adott földrajzi terület adóit lehet fogni, hanem a világ legkülönfélébb országaiból az interneten érkező, mintegy 15.000 rádióállomás közül választhatunk – szinte minden zenei, kulturális és információs igényt kielégítő módon.

A német radioplayer.de szolgáltatás is az internetes rádiózás világába kalauzolja el az érdeklődőket. Weboldalukon június 16-tól kezdve a Deutschlandradio műsorai is elérhetővé váltak, így a német közszolgálati rádiókat tömörítő ARD mintegy hetven programja hallgatható a reklámmentes, ingyenes platformon. A projektben természetesen számos kereskedelmi rádiótársaság is részt vesz.

A radioplayer.de minden internetre köthető okostelefonon, táblagépen, laptopon és asztali számítógépen elérhető – a táblagépekre és okostelefonokra külön alkalmazás is letölthető az egyszerűbb kezelés érdekében.

Az ARD és a Deutschlandradio egyelőre egy évre tervezi a projektben való részvételt, majd a visszajelzések alapján fognak dönteni a további szolgáltatásról. A német Radioplayer előképe a 2011-ben startolt, brit non-profit szolgáltatás, a UK-Radioplayer, amelyen mind a kereskedelmi társaságok, mind a közszolgálati BBC rádiói hallgathatók. A német Radioplayer a brit szolgáltatás technikájára épül.

Doga

Forrás: www.infosat.de www.radioplayer.de



Címkék: Internetrádió DAB+ 

Hozzászólások

comments powered by Disqus