SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Jelentős változások a Sonynál

Dátum: 2014-01-26 18:43:52   |  nagyvilág
Szerző: dorka
A filmtechnológiai részlegén nagy változásokat jelentette be a Sony, többek között bezárja a Sony Picture Technologies egységet.

A szervezeti változások számos vezető távozásával is járnak a Sonynál, így például Chris Cookson, a Sony Picture Technologies elnöke biztosan elhagyja a vállalatot, az indoklás költségcsökkentés. Még nem erősítették meg a hírt, de a jelek szerint a digitális stratégiai vezető, Mitch Singer is máshol folytatja a karrierjét. Mindkét vezetőnek nagy szerepe volt a Sony 3D-s, és Ultra HD-s terveiben.

A Sony hivatalos bejelentésében azt mondja, hogy „beolvasztja a Sony Picture Technologies funkcióit más alapvető üzleti egységeibe”, amely reményeik szerint „gyorsítja majd a kreatív és technológiai innovációkat”.

Azt biztosan tudhatjuk, hogy a nagy gyártókhoz hasonlóan a Sony is az Ultra HD technológiai fejlesztésekre kíván koncentrálni a jövőben. A Sony jelenleg az egyetlen cég, amely házig viszi az ultra HD folyamatot. 4K-ban, azaz Ultra HD-ban rögzít filmeket és TV show-kat, kamerákat készít, amelyekkel az események 4K-ban rögzíthetők, projektorokat gyárt, amelyekkel a mozikban a filmeket vetítik, lemezeken is kiadja ezeket, és egészen az otthonokig juttatja az Ultra HD-t, tévéken, játékkonzolokon és média szervereken keresztül. Összesen 15 000 4K projektort adott el eddig világszerte.

Forrás: techradar.com



Címkék: Sony UHD 4K ultra HD 

Hozzászólások

comments powered by Disqus