SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Júniusban is egyenletesen nőtt a digitálistelevízió-előfizetések száma

Dátum: 2014-07-28 19:03:12   |  hazai
Szerző: dorka
Júniusban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat. - derül ki az NMHH gyorsjelentéséből.

A gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók (Magyar Telekom Nyrt., Invitel Zrt., UPC Magyarország Kft., Digi Kft., PR-Telecom Zrt., Tarr Kft., ViDaNet Zrt., Parisat Kft., UPC DTH S.ŕ.r.l., Antenna Hungária Zrt.) 2014. június végén 3,062 millió előfizetést tartottak nyilván.

Júniusban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók előfizetőinek 68,3 százaléka vett igénybe digitális szolgáltatásokat.

A digitális előfizetéseken belül júniusban 1 057 ezerről 1 066 ezerre nőtt a kábeltelevízióra vagy IPTV-re előfizetők száma. A vezeték nélküli (műholdas, parabola antennával fogható) szolgáltatást 903 ezren vették igénybe, a MinDig TV Extra szolgáltatásnak pedig 123 ezer előfizetője volt a hónap végén.

A vizsgált hónapban, a gyorsjelentésben szereplő szolgáltatók adatai szerint, 34,6 százalékról 34,8 százalékra nőtt a digitális kábeltévére vagy IPTV-re előfizetők aránya. A vezeték nélküli előfizetések részesedése 33,5 százalék júniusban, az analóg kábeltelevíziós szolgáltatásra előfizetők aránya ebben a hónapban 31,7 százalék.

A teljes, becsült piacra vonatkozóan és valamennyi technológiát figyelembe véve a UPC a piacvezető, piaci részesedése 26,2 százalék, a második a Telekom, amelynek piaci részesedése 24,2 százalék, a harmadik a DIGI, piaci részesedése a vizsgált hónapban 22,9 százalék volt.

A gyorsjelentés az analóg és digitális vezetékes szolgáltatások – kábeltelevízió és IPTV – piacán az összes előfizetések közel 83 százalékát fedi le. A jelentésben szereplő szolgáltatók vezetékes előfizetéseinek száma júniusban 2 036 millió volt, ezen belül az analóg előfizetések száma az előző hónaphoz képest 972 ezerről 970 ezerre csökkent.

A vezetékes szolgáltatások esetében a piacvezető UPC részesedése 26,3 százalék, második helyen a Telekom van 21,9 százalékkal, ezt követi a DIGI 19,3 százalékkal.

A vezeték nélküli szolgáltatások esetében a piacvezető DIGI részesedése 31,1 százalék, majd a Telekom következik 29,5 százalékkal, a harmadik hely a UPC-é, részesedése pedig 25,8 százalék. Június végén a MinDig TV Extra részesedése 11,8 százalék.

A gyorsjelentés forrása: www.nmhh.huHozzászólások

comments powered by Disqus