SAT.HU ANTENNA SZAKÁRUHÁZ TERMÉKAJÁNLÓ

Milyen technológiai trendekre számítsunk 2014-ben?

Dátum: 2014-01-05 16:38:48   |  nagyvilág
Szerző: dorka
2014. számos új innovációt tartogat, lássuk, milyen irányba fejlődik a televíziós technológia idén.

Nem meglepő módon az Ultra HD (4K) tovább terjed a tévék, sőt a telefonok világában is.

Mind a 2014-es FIFA Világkupa Brazíliában, és a Szocsi Téli Olimpiai Játékok 4K-ban lesz rögzítve, az év végére pedig a Netflix és a Sony Video Unlimited szolgáltatásai is fel lesznek turbózva Ultra HD tartalmakkal. Mindeközben a dél-koreai kormány már bejelentette a 4K hivatalos indulását 2014-ben, már most öt csatorna sugároz UHD tartalmat a tesztidőszak alatt.

„A 3D-vel ellentétben az Ultra HD a legnagyobb valószínűséggel ipari norma lesz.” – mondja Sam Rosen, az ABI Research piackutatási igazgatója, hozzátéve, hogy „időre lesz szükség az szükséges infrastruktúra kiépítéséhez, az alapeszközök installálásához, valamint, hogy mindehhez tartalom is elérhető legyen.”

lcd-ultra-hd

Kép forrása: lcd-compare.com

Emellett az év vége felé várható számos 3840 x 2160 pixel felbontású mobileszköz megjelenése a jól ismert márkáktól, mindegyik Qualcomm Snapdragon processzor 800-zal felszerelve, amely jelenleg az egyetlen 4K kezelésére képes ilyen eszköz. Ez várhatóan megindítja majd a mobileszközök körében is a 4K felbontás elterjedését, video lejátszás és UHD felvételt készítő kamerák támogatásában is.

Hogy pontosan mikkel rukkolnak elő a gyártók, abból jövő héten ízelítőt kapunk a CES nemzetközi fogyasztói elektronikai vásár beszámolóiból és videóiból.

 



Címkék: trend CES 2014 4K UHD Ultra HD TV 

Hozzászólások

comments powered by Disqus